Interní Med. 2001; 3(12): 564-567
Zveřejněno: 31. prosinec 2001 Zobrazit citaci
Adekvátní příjem vitaminů - vitaminu A, beta karotenu, vitaminu E, alfatokoferolu, vitaminu D, vitaminu C, kyseliny listové, ale i minerálních látek selenu a kalcia, dále vlákniny, eventuálně dalších protektivně působících látek nacházejících se ve stravě, lze využít v nutriční prevenci. Racionální strava s vyváženým příjmem základních nutrientů, minerálií, vitaminů je důležitým předpokladem udržení a zlepšení aktuálního zdravotního stavu jednotlivce i celé populační skupiny.
Part I. - Metabolism of fat-soluble vitamins</bold></p> An intake of vitamin A, beta-carotene, vitamin E, alfa-tocopherol, vitamin C, folate, the trace element Selenium, Calcium, fiber and other protective nutrients which are present in our food can be sufficient for nutritional prevention. Adequate daily dietary intake of basic nutrients, vitamins and trace elements is required to sustain and improve the health status of individuals in particular and the population as a whole.
Stáhnout citaci